Akcie České spořitelny se propadají

19.11.1999 | ,
Domovská stránka


Relativně dobré objemy Českých radiokomunikacích byly podepřeny lehce agresivními prodeji ze zahraničí

Relativně dobré objemy Českých radiokomunikacích byly podepřeny lehce agresivními prodeji ze zahraničí. Celkově se zobchodovalo téměř 50 tisíc kusů. Akcie se po více než týdnu opět vrátila pod 1050 korun a zavřela o 2,7 procent pod úrovní předchozího dne. Kromě Českých radiokomunikací jsme mohli sledovat pokračující pád České spořitelny, která dnes klesla o tři procenta a skončila na úrovni 176,5 korun.

V nejbližších dnech je možné očekávat připsání nových akcií spořitelny upsaných při letním navyšování základního jmění společnosti na účty ve Středisku cenných papírů. Vzhledem k tomu, že se akcie upisovaly za nominální hodnotu 100 Kč, tedy hluboko pod současnou tržní hodnotou, je možné očekávat širokou real

izaci rychlého zisku a korekci ceny. Z tohoto důvodu je poptávka poměrně slabá a to i přes to, že vláda minulý týden schválila značně velkorysý plán odkupu špatných úvěrů z portfolia České spořitelny prostřednictvím Konsolidační banky. Ostatní tituly sytému SPAD nevykazovaly žádnou výraznou aktivitu.

Cena akcií ČEZ se prakticky nezměnila a to ani po oznámení skutečnosti, že soud zneplatnil lednovou mimořádnou valnou hromadu. Ani včerejší oznámení nových tarifů SPT Telecom na příští rok nevyvolalo žádnou výraznou odezvu. Zdánlivě zajímavé objemy zaznamenal Restituční investiční fond. Stopadesáttisíc obchodovaných kusů v celkovém objemu více než 200 milionů korun. Přes 150 milionů korun z tohoto množství však představují registrace transakcí tzv. repoobchodů (

půjčování peněz proti zástavě cenných papírů). Nejde tudíž o zcela reálné obchody. I tak je však 50 milionů korun standardních obchodů relativně dobrým objemem.

Zdroj: LN z 19. 11. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka