Vaše příležitost na americkém trhu: další nevšední projekt čeká na české investory

15.12.1999 | ,
Domovská stránka


K OKAMŽITÉMU ZVEŘEJNĚNÍ

 

VAŠE PŘÍLEŽITOST NA AMERICKÉM TRHU:

DALŠÍ NEVŠEDNÍ PROJEKT ČEKÁ NA ČESKÉ IN

VESTORY

J. R. Ewing v Čechách a na Moravě?

PRAHA, 14. prosince 1999 – Zní to přinejmenším jako nadsázka, ale díky řadě společných projektů s významnou olejářskou firmou z USA je docela možné, že se již brzy dočkáme prvních ropných magnátů z České republiky.

Česká společnost Equity Search Prague pracovala jako exkluzivní marketingový agent pro dva úspěšné projekty ve spolupráci s firmou Robo Enterprise, Inc., která sídlí v Bowling Green, stát Kentucky. Dnes tito partneři plánují realizaci třetího podobného

“joint venture”.

Zájem o tuto investici ve Spojených státech byl mezi českými investory velký a výsledky překročily jejich očekávání. Nejčastější výše vkladu do těchto projektů se přitom pohybuje v rozmezí od 10 do 20 tisíc USD (355 000 – 710 000 Kč).

Charles Aeh, výkonný ředitel společnosti Equity Search Prague, předpovídá ještě větší úspěch v nejnovějším projektu nazvaném jednoduše “Joint venture č. 3”. ”Pravděpodobná návratnost finančních prostředků se odhaduje na jeden rok,” uvedl Aeh. “Počet inves

tičních jednotek je však limitován,” dodal.

Těžba pro nový projekt probíhá na historickém nalezišti Bradford Field. Je to oblast o rozloze 84 000 akrů (340 km

2), která zahrnuje část území států Pennsylvanie a New York. Je nazývána prvním miliardovým ropným polem v USA.

Ropná ložiska byla nalezena v blízkosti města Bradford již v roce 1864. Na konci minulého a na začátku našeho století pak Bradford Field zaznamenal bouřlivý rozvoj. Společnosti, jako jsou například Pennzoil a Quaker Stake, se díky využití těchto ropných zásob staly jedněmi z největších hráčů na poli světového energetického průmyslu. V roce 1934 bylo Bradford Field zařazeno mezi osm hlavních amerických ropných ložisek.

Jen v průběhu dvacátého století zde bylo vytěženo více než 835 milionů barelů ropy a také velké množství zemního plynu. V osmdesátých letech vlivem nadbytku ropy na světových trzích došlo k poklesu těžby, poté však důležitost tohoto ložiska vzrostla a nyní je Bradford Field považován za třetí nejdůležitější ropné ložisko v USA.

David G. Rose, prezident a výkonný ředitel společnosti Robo Enterprises, říká: ”Konzultovali jsme tato naše aktivity s předními odborníky-geology pracujícími pro petrolejářský průmysl. Tito uznávaní experti vyvinuli novou technologii těžby, která doposud nebyla pro tyto aktivity aplikována. Shodují se v názoru, že naše pozemky na Bradford Field leží v oblasti s doloženým výskytem ropy a zemního plynu a nejméně jedna slibná zóna je zatím stále nedotčena.” Vrty sahají do hloubky přibližně 609 metrů a při pokusech o získání zemního plynu budou muset pravděpodobně jít ještě dále pod zem.

Společnost Robo Enterprises působí v oblasti průzkumu a těžby ropy a zemního plynu již déle než 17 let. Je považována za jednu z nejúspěšnějších firem tohoto odvětví ve Spojených státech.

”Naše společnost za dobu svého působení spolupracovala s tisíci investorů z USA a provedla více než 2000 vrtů s celkovým zhodnocením investic až 85 procent,” řekl David Rose. ”Společné projekty s Equity Search Prague jsou ale první příležitostí, kdy nabízíme stejnou možnost investorům mimo Spojené státy.”

David Rose dále uvedl, že společnost Robo Enterprises si byla tak jista úspěchem svého už prvního “joint venture”, že ponechala 50 % investičních příležitostí sama pro sebe.

”Vybrali jsme společnost Robo Enterprises, Inc. z mnoha amerických ropných společností proto, že má tu nejlepší pověst a disponuje prostředky k tomu, aby tyto naše společné aktivity podpořila,” říká Charles Aeh, výkonný ředitel Equity Search Prague.

Poznámka pro editory:

Equity Search Prague, firma s českým kapitálem a českým managementem, byla založena v roce 1997. Českým investorům zajišťuje umisťování jejich přímých investic. Management společnosti hledá příležitosti k takovým investicím, které mají největší návratnost s minimálním rizikem. Společnost Equity Search Prague spolupracuje se širokou škálou renomovaných světových firem.

Pro další informace, prosím, kontaktujte:

Deanna K.W. Pelfrey, APR, Fellow PRSA

Andrea Hampton

Pelfrey Associates, Inc.

Tel.: 001 502-581-1455

Fax: 001 502-581-1458

Investoři, kteří mají zájem o tuto exkluzivní příležitost, mohou obdržet více informací na telefonním čísle

02 - 2423 2725.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka