Buďte hvězdou v bílé halence!

08.08.2008 | , Móda.cz
STYL/móda a oblékání


Nejste zastánkyní nové a stále se měnící módy? Nemáte ráda ultra trendy novinky, nesmyslné střihy a pestré vzory? Jste zkrátka ženou, která preferuje klasiku? Pak jste adeptkou aristokraticky bílou halenku.

Bílá košile nebo halenka je základním pilířem šatníku každé ženy. Je praktická, slušivá, v každém směru moderní a nenahraditelná. Bílé halenky a košile se nosí v každém věku. Ať jste dítko školou povinné, studentka, maminka na mateřské dovolené nebo úspěšná bussinesmanka. Bílá symbolizuje svěžest, čistotu, skromnost i bohatství. Není náhodou, že sporty elit, jakými jsou tenis nebo golf,dlouho považovali bílé oblečení za doktrínu svých sportů.

Sportujte bíle!
Bílá halenka a košile se skvěle hodí ke kombinování s lehce sportovně-elegantním stylem. V této sezóně vsaďte na vypasované a vyšší jeansy, do nižch košili zastrčte nebo zvolte volnější formu tohoto stylu a skombinujte košili s capri kalhotami nebo jeanovou sukní. Módní jsou střihy ve formě A-čkových tunik, nebo střihy zúžené v pase. Nezapomeňte bílou halenku vhodně doplnit módními doplňky a botkami. Zkuste žlutou, černou nebo croissantovou barvu kůže. K džínům kombinovaným s bílou elegantní halenkou si obujte vždy lodičky na podpatku nebo elegantní balerínky. Nikdy ne tenisky. Ty kombinujte pouze s tričkem.

Na večírek v klasice!
Bílou košilí nepohrdňete ani při společenských akcích. I zde platí, že klasika je nade vše. Zajímavě střižená a třeba i kanýrky přizdobená blůzka, ke které skvěle padne vypasovaná černá sukně a elegantní lodičky – letos nemusí být bílé. Směle se chopte barevných botek.

halenka.jpgTip Moda.cz: Celá v bílém s výraznými doplňky? Proč ne! Bílá halenka, bílá sukně či kalhoty a kontrastně barevné doplňky.

Pohodlně a klasicky v teple domova!
Na parné léto není nic lepšího, než obléci lehké spodní kalhotky a na ně delší bílou košili. A klidně pánskou! Outfit je to rozevlátý, pohodlný a mnoho mužů vám jistě řekne, že velmi sexy! A pokud dorazí návštěva, stačí jen obléci kraťásky a můžete vklidu pozvat návštěvu dál.

Jaké střihy bílé klasiky jsou nyní trendy?
Klasický pánský střih
Klasický střih ve stylu pánských knoflíkových košilí je vskutku trendy. Nejlépe vynikne při velkém kontrastu. Doporučuji tedy ultra krátké šortky, mini sukni nebo leginy a k nim xxl halenku. Takovouto košili byste však jen stěží zastrčili do kalhot či vypasované sukni bez toho, aby vám to deformovalo zadeček. Takže zvolte modely vypasované v pase anebo A-střihy připomínající střihově tuniky.

Netradiční střihy
Aneb čím větší výstřih, tím lépe. V kurzu jsou také asymetrické střihy, různě našité knoflíky, krajky, kusy stejně barevných látek, zavazování a další. Čím více zdobná bude halenka, tím jednodušší volte střih dolního dílu oblečení.

Výšivky, nášivky, kraječky a hlavně volánky
Zdobení je všeobecně in a tudíž se nemohlo vyhnout ani klasickým sněhobílým košilím. Zdobný límeček, našívaný kravatový límec či nabírání. To vše košili povýší o několik stupínků výš! A co letí nejvíce – no přeci volánky.

Bílá podrsenka? Nikdy!
Podprsenka nemá v této sezóně prosvítat. To, že se máte vyhnout barvených podprsenkácm – jakou je černá a jiné tmavé barvy je naprosto jasné. Ale vhodnu není ani podrsenka bílá, což vás možná přece jen překvapí. Aby podprsenka neprosvítala, volte tělovou barvu. Nejsou vhodné ani žádné krajkové verze. Není nic horšího, když se krásný hladký střih bílé halenky zdeformujete krajkou na podprsence. Volte proto vždy hladké střihy v tělové barvě, které pevně drží prsa.

 

 

Autor článku

 

Články ze sekce: STYL/móda a oblékání