Uzavřený podílový fond Finopa se otevírá a mění na OB KVANTO Českomoravský

21.06.1999 | ,
Domovská stránka


Návrh

PRAHA (11.1.1999) – Dosud uzavřený podílový fond Finopa se přeměňuje na otevřený podílový fond a získává nový název OB KVANTO Českomoravský. Dne ….. 1999 totiž Komise pro cenné papíry schválila nový statut fondu, který tyto významné změny obsahuje.

Fond, spravovaný investiční společností O.B. INVEST, též novým statutem získal investiční strategii zaměřenou výhradně na tuzemské finanční instrumenty s pevným výnosem. Jasně tak vymezil své postavení v rodině fondů OB KVANTO. Ta investorům v rámci čtyř otevřených podílových a dvou investičních fondů nabízí širokou paletu investičních příležitostí, od významé orientace do zahraničí, až po již zmíněné výhradně tuzemské zaměření.

V současné době správce fondu intenzivně připravuje zahájení prodejů a zpětných odkupů podílových listů. Ty, stejně jako v případě celé rodiny OB KVANTO, budou probíhat na pobočkách Československé obchodní banky. Investiční společnost O.B. INVEST je členem finanční skupiny ČSOB.

“Otevření posledního z našich dosud uzavřených podílových fondů znamená, že jsme splnili slib daný podílníkům. Přinášíme jim ještě vyšší transparentnost, likviditu a pohodlí při realizaci jejich investic. Jako další úkol před námi stojí předložit akcionářům podklady, na jejichž z

ákladě budou moci rozhodnout o případném otevření dvou investičních fondů v rodině OB KVANTO,” říká k tomu Petr Hlinomaz, generální ředitel společnosti O.B. INVEST.

Charakteristika fondu OB KVANTO Českomoravský

Investiční politika fondu je určena těm, kdo chtějí svůj majetek zhodnotit s důrazem na využití bezpečných instrumentů tuzemského trhu. Prostředky jsou ukládány do finančních nástrojů s pevným výnosem, výhradně tuzemských. Fond klade důraz na důvěryhodnost a výnosnost těchto nástrojů. Struktura port

folia umožňuje pružně reagovat na situaci na trhu. Investiční strategií se řadí mezi fondy s nejvyšší mírou bezpečnosti výnosů.

 

AC&C public relations, s.r.o.

Korunovační 7
170 00 Praha 7
Tel. 02/379 940 (1)
Fax 02/2057 0026
E-mail:
acc@comp.cz

Zdroj: O.B.INVEST, a.s.

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka