PPF investiční holding snížil základní jmění na desetinu

22.06.1999 | ,
Domovská stránka


Valná hromada PPF investičního holdingu schválila snížení základního jmění poklesem nominální hodnoty všech akcií z 1000 Kč na 100 korun na novou hodnotu 353 miliónů Kč. ČTK o tom včera informoval tiskový mluvčí skupiny PPF Ivan Lackovič.
Z částky 3,18 miliardy Kč bude podle Lackoviče 1,41 miliardy Kč použito na úhradu kumulované ztráty z minulých let, která tím bude plně pokryta. Částka 1,77 miliardy Kč, tj. 500 Kč na jednu akcii, bude poskytnuta jako plnění akcionářům z důvodu snížení základního jmění. Toto plnění bude realizováno do pěti let.
Valná hromada též rozhodla z loňského zisku 338,4 miliónu Kč přidělit 17 miliónů Kč do rezervního fondu, 211,9 miliónu Kč na úhradu ztráty z předchozích let a 109,5 miliónu korun ponechat jako nerozdělený zisk.
Lackovič upozornil, že PPF investiční holding se bude i nadále profilovat jako strategický investor. Česká pojišťovna, která tvoří 75 procent majetku holdingu, zůstává pro PPF dlouhodobou strategickou investicí, uzavřel.
Z informací ČTK vyplývá, že investiční společnost PPF založila pro první vlnu kupónové privatizace čtyři privatizační fondy - První český, První severočeský, První jihočeský a První moravskoslezský. Ty se později sloučily do Prvního českého IF, jenž se v dubnu 1996 transformoval na PPF investiční holding.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka