Nemocnice dostanou na oddlužení 220 miliónů korun do září

30.06.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Nemocnice spravované okresními úřady dostanou na oddlužení 220 miliónů korun v srpnu nebo v září. Novinářům to dnes řekl ministr zdravotnictví Ivan David. Připomněl, že v dubnu vláda schválila na částečné oddlužení nemocnic ze státního rozpočtu 605 miliónů korun. Nemocnice řízené ministerstvem dostaly 385 miliónů korun, nyní má být rozdělen zbytek.

"Částečné oddlužení je navrženo pro 22 nemocnic, jedno zařízení může dostat až 30 miliónů korun. Nyní jednáme s přednosty okresních úřadů a ministerstvem vnitra o konkrétním postupu," řekl ministr.

Mezi nejzadluženějšími jmenoval nemocnice v Táboře, Chebu a Břeclavi. Ministr se chce zabývat hlouběji právě břeclavskou nemocnicí, která dluží půl miliónu korun ve lhůtě 180 až 360 dní, ale celých 42 miliónů z jejích dluhů tvoří starší závazky, takže je zřejmě neplatí.

"Nemocnice mohly dostat na oddlužení více, kdyby poslanci nedali část prostředků na stavbu nemocnic," podotkl David, kterému se nelíbí, že například nemocnice v Jilemnici dostala 20 miliónů korun, aby vybudovala samostatný pavilón pro neurologii.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ