IPB nabídla za akcii České pojišťovny 1500 Kč

07.07.1999 | ,
Domovská stránka


Veřejný návrh smlouvy o koupi akcií České pojišťovny (ČP) dnes zveřejnila v denním tisku Investiční a Poštovní banka (IPB), a to jednak svým jménem, jednak jako zástupce a.s. PPF investiční holding, nizozemské společnosti The Quartermaine Investment Fund B.V. a společnosti Integra a.s. Za tisícikorunovou akcii ČP na jméno a na majitele nabízí 1500 Kč.

Návrh je závazný po dobu 60 dnů ode dne zveřejnění návrhu v obchodním věstníku, tj. do 13. září 1999. Akcie na majitele budou převáděny a kupní cena vyplácena prostřednictvím RM-Systému, akcie na jméno budou převedeny ve Středisku cenných papírů. Zdrojem financování kupní ceny jsou vlastní zdroje navrhovatele. Záměrem navrhovatele je pokračování v předmětu činnosti společnosti v souladu s dosavadní strategií, uvádí se v inzerátu.

Dosavadní výše podílu IPB na veřejně obchodovatelných akciích ČP, s nimiž je spojeno hlasovací právo, činí 24,143 procenta, PPF investičního holdingu 20,568 procenta, podíl The Quartermaine Investment je 3,278 procenta a Integra drží 4,58 procenta těchto akcií. Celkový podíl navrhovatele a společností jednajících ve shodě na veřejně obchodovatelných akciích ČP, s nimiž je spojeno hlasovací právo, činí 52,5692 procenta.

Česká pojišťovna je největší pojišťovnou na českém trhu s tržním podílem 59 procent. Stát v ní stále drží prostřednictvím Fondu národního majetku přes 30 procent akcií. Na Burze cenných papírů Praha se v pátek 2. července obchodovaly akcie České spořitelny za 1601 Kč.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka