KCP v červnu odejmula povolení třem investičním společnostem

13.07.1999 | ,
Domovská stránka


Komise pro cenné papíry v červnu odejmula na vlastní žádost povolení investičním společnostem Spektrum IS, Kapitálová IS Tipainvest a Čistá řeka IS. ČTK o tom včera informovala tisková mluvčí KCP Šárka Samková. Za porušení zákona o investičních společnostech a investičních fondech Komise udělila investiční společnosti Ambra pokutu 100.000 Kč, investiční společnosti Klasik 50.000 Kč a Investičnímu fondu Mercia 150.000 Kč.
KCP povolila PPF investiční společnosti vydávání podílových listů a tím vytvoření podílového fondu s názvem PPF IS, otevřený podílový fond Smíšený.
Komise jmenovala likvidátora v investiční společnosti Sedia Invest Group a na její vlastní žádost odejmula povolení podílovému fondu SD - Invest - otevřený podílový fond. Dále povolila přeměnu uzavřeného podílového fondu IS Union na otevřený podílový fond Fond Radegast, IS Union.
Investičnímu fondu Kredit uložila KCP povinnost zpeněžit pohledávky a společnosti J & T Securities (Czech Republic) udělila souhlas k získání 80procentního podílu na investiční společnosti BVV Invest.
V seznamech Komise pro figurovalo k 30. červnu 1999 celkem 60 investičních společností, 59 investičních fondů, 87 otevřených a 27 uzavřených podílových fondů.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka