Aktiva Rodiny OPF IKS se letos zvýšila na 3,6 miliardy korun

19.07.1999 | ,
Domovská stránka


Aktiva fondů Rodiny otevřených podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB (IKS) se zvýšila letos o 2,3 miliardy Kč na 3,6 miliardy korun. Na celkovém trhu otevřených podílových fondů tak IKS nyní podílí z více než 14 procent.

Fond IKS peněžní trh již dosáhl majetku přes tři miliardy korun. Fond, který za první pololetí vytvořil zisk 53,2 miliónu Kč, zhodnotil v tomto období podílové listy v ročním vyjádření o 6,28 procenta. Hodnota podílového listu IKS Balancovaný vzrostla za prvních šest měsíců roku o 8,03 procenta p.a. Fond hospodařil se ziskem 8,8 miliónu Kč, jeho majetek představoval téměř 394 miliónů Kč. Fond IKS dluhopisový ukončil první pololetí se ziskem 3,2 miliónu Kč a ročním výnosem 5,91 procenta p.a. Majetek fondu přesáhl 170 miliónů korun. IKS Eurobondový, jehož aktiva nepřevýšila sto miliónů Kč, vykázal k 30. červnu zisk 4,7 miliónu Kč. Roční zhodnocení za toto období činilo 10,82 procenta.

Investiční kapitálová společnost KB byla založena v roce 1991 jako stoprocentní dceřiná společnost Komerční banky. Hodnotou spravovaného majetku se IKS řadí mezi největší investiční společnosti v ČR.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka