Fúze České a Moravskoslezské Kooperativy

23.07.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Fúze České a Moravskoslezské Kooperativy podle soutěžního práva

Fúze České a Moravskoslezské Kooperativy podle soutěžního práva

Z hlediska soutěžního práva nic nebrání sloučení dosud samostatně působících pojišťoven, České Kooperativy se sídlem v Praze a Moravskoslezské Kooperativy sídlící v Brně, druhé a šesté největší pojišťovny na tuzemském trhu. ČTK o tom dnes informoval Jaromír Blažke, tiskový mluvčí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Poznamenal, že ÚOHS reagoval na žádost obou společností pravomocným rozhodnutím, podle něhož připravované a valnými hromadami 2. července schválené sloučení není spojením podniků ve smyslu platného znění zákona o ochraně hospodářské soutěže. Fúzující společnosti ostatně již byly a jsou kontrolovány největší rakouskou pojišťovnou Wiener Stadtische Allgemeine Versicherung AG, vysvětlil.

ČTK již dříve uvedla, že tržní podíl Kooperativy se bude po fúzi pohybovat kolem 13 procent, přičemž v plánu má dosažení více než dvacetiprocentního podílu. Akcionáři rozhodli rovněž o navýšení základního jmění sloučené Kooperativy na 850 miliónů korun. Společnost předpokládá, že do konc

e roku navýší kapitál na jednu miliardu Kč. Sloučením chce Kooperativa dosáhnout vyšší efektivnosti a produktivity a také se připravit na vysoce konkurenční trh po vstupu ČR do Evropské unie.

 

Zdroj:

ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ