KCP prodloužila pozastavení obchodování s akciemi Chemapol Group

02.08.1999 | ,
Domovská stránka


Komise pro cenné papíry vydala ve čtvrtek předběžné opatření, kterým bylo nařízeno pozastavit obchodování s akciemi společnosti Chemapol Group na veřejných trzích. Nařízení se týká obchodování s akciemi o celkové hodnotě přes 2,5 miliardy Kč. ČTK o tom informovala mluvčí KCP Šárka Samková.

Opatření vydala Komise ve snaze chránit zájmy investorů a zabránit možným velkým hospodářským ztrátám poté, co byl na společnost Chemapol Group vyhlášen konkurs. Ke stejnému dni bylo podle Samkové se společností Chemapol Group zahájeno správní řízení ve věci pozastavení obchodování.

Obchodování s příslušnými akciemi KCP pozastavila již 29. ledna 1999. "Pozastavit obchodování na veřejných trzích je podle zákona možné jen na dobu šesti měsíců a vzhledem k tomu, že důvody vedoucí k pozastavení obchodování i nadále trvají, bylo nezbytné přistoupit k dalším opatřením," upozornila Samková.

Jak uvedla, uložené předběžné opatření má zabránit zmaření samotného účelu správního řízení, které dosud nebylo ukončeno pravomocným rozhodnutím. Ke zrušení předběžného opatření dojde, jakmile pomine důvod jeho vydání. Jinak pozbývá účinnosti dnem, kdy rozhodnutí ve věci zahájeného správního řízení nabude právní moci. Proti předběžnému opatření lze podat rozklad, který však nemá odkladný účinek.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka