Německá firma Wüstenrot sfúzovala s Würtemberskou pojišťovnou

02.08.1999 | ,
Domovská stránka


Německá společnost Wüstenrot se 28. července sloučila s Würtemberskou pojišťovnou. Vznikl tak koncern s bilanční sumou 90 miliardy marek, který 4,5 miliónům klientům nabídne veškeré produkty finančních služeb "z jedné ruky". ČTK dnes o vzniku koncernu Wüstenrot&Würtembergische AG (W&W AG) informoval člen představenstva stavební spořitelny Wüstenrot v ČR Hans Jürgen Wohlrabe.

Koncern disponuje 9400 zaměstnanci a 4300 poradci ve vnější obchodní síti.

Fúze podle Wohlraba pro stavební spořitelnu Wüstenrot znamená nejen posílení jejího postavení, ale je zároveň důvodem k větší aktivitě na českém trhu. "Zaměření na Evropu patří k nejdůležitějším strategickým cílům nové společnosti," zdůraznil. Kromě stavební spořitelny se společnost W&W AG podílí ještě v české životní pojišťovně Wüstenrot. "Stavební spoření a životní pojištění se zde doplňují a vytvářejí obsáhlou soukromou péči a zajištění," uvedla v prohlášení společnost.

V reformovaných státech střední Evropy má koncern W&W AG své další podíly ve stavebních spořitelnách na Slovensku, v Maďarsku a Chorvatsku a také v životní pojišťovně Wüstenrot na Slovensku.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka