Kooperativa předepsala v pololetí pojistné 3,5 miliardy korun

03.08.1999 | ,
Domovská stránka


Předpis pojistného pojišťovny Kooperativa, která vznikla letos v červenci fúzí druhé a šesté největší pojišťovny na tuzemském trhu České kooperativy a Moravskoslezské kooperativy, činil v prvních šesti měsících tohoto roku 3,5 miliardy Kč. Na dnešním setkání s novináři o tom informovali představitelé pojišťovny s tím, že srovnatelné údaje za loňské první pololetí nejsou k dispozici.

Plán předepsaného pojistného Kooperativy pro tento rok představuje 7,7 miliardy Kč. Loni dosáhla Česká kooperativa předepsaného pojistného 5,12 miliardy Kč, Moravskoslezská kooperativa 2,03 miliardy korun.

Tržní podíl Kooperativy se nyní pohybuje kolem 13 procent, přičemž podle generálního ředitele pojišťovny Vladimíra Mráze je cílovou představou dosažení více než dvacetiprocentního podílu. Základní jmění sloučené kooperativy je 850 miliónů korun a do konce roku bude navýšeno na jednu miliardu korun.

Spojení obou pojišťoven bude právně dokončeno výmazem Moravskoslezské kooperativy a následným zápisem Kooperativy do obchodní rejstříku. Očekává se přitom, že všechny právní úkony budou ukončeny koncem srpna.

Valné hromady obou pojišťoven rozhodly nevyplatit dividendy ze zisku za rok 1998, který představoval v součtu 212,6 miliónu korun.

Hlavním akcionářem obou Kooperativ je největší rakouská pojišťovna Wiener Städtische Allgemeine Versicherung.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka