Pojišťovna Allianz v pololetí zvýšila zisk na 132 miliónů Kč

16.08.1999 | ,
Domovská stránka


Pojišťovna Allianz vytvořila v prvním pololetí letošního roku zisk 132 miliónů Kč po zdanění, když ve stejném období loni vykázala zisk 69 miliónů Kč. Za celý rok 1998 pak vyčíslila hospodářský výsledek na 202 miliónů Kč. Odhad čistého zisku pro celý letošní rok činí jen 113 miliónů Kč, což je způsobeno investicemi do povinného ručení. Na pátečním setkání s novináři to řekl člen představenstva společnosti Thomas Münkel.

Hrubé předepsané pojistné Allianz představovalo za prvních šest měsíců roku 1,548 miliardy Kč, což znamená meziroční nárůst o 29 procent. Předpis pojistného loni byl 2,633 miliardy Kč, přičemž pro tento rok je plánován na 3,314 miliardy korun.

Allianz rozšíří od října nabídku o pojištění pohledávek. Těžištěm produktu bude ochrana před nesplacením pohledávek z obchodního styku při insolvenci odběratele. "Toto pojištění nebude plošné. Budeme jej poskytovat po pečlivé analýze zákazníka a jeho partnerských firem," řekl Münkel. Vzhledem k charakteru produktu převezme jeho prodej společnost Hermes-Kredit Service, která vznikla na konci června.

Allianz pojišťovna, a.s., zahájila činnost na českém trhu 1. ledna 1993. Jde o český právnický subjekt, jehož zakladatelem a stoprocentním akcionářem je Allianz AG. Tato společnost se loni v květnu díky spojení s třetí největší francouzskou pojišťovnou AGF stala největší pojišťovnou na světě.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka