Valná hromada IPF KB schválila loňskou ztrátu 341,5 miliónu Kč

30.08.1999 | ,
Domovská stránka


Valná hromada Investičního privatizačního fondu Komerční banky (IPF KB), který je třetím největším investičním fondem v ČR s jměním přes 8,3 miliardy Kč, schválila úhradu loňské účetní ztráty ve výši 341,5 miliónu Kč z rezervního fondu a ze zisků minulých let. ČTK to v pátek sdělila mluvčí Investiční kapitálové společnosti KB Irena Nováková.

Z dozorčí rady byl odvolán Ludvík Rašovský. Členy dozorčí rady jsou nyní Jan Dědič, Martin Znamenáček a Petr Musílek. Představenstvo zůstalo v nezměněném složení Jiří Jindra, Miroslav Purkyně a Jindřich Vašák.

V letošním prvním pololetí měl IPF KB ztrátu 771,8 miliónu Kč. Fond by se měl přeměnit na otevřený podílový fond k 1. červenci 2000.

Za prvních šest měsíců letos stoupla hodnota čistého obchodního jmění o 11 procent a cena akcie se zvýšila z 499 Kč na 738 Kč na konci června.

Poslední známá hodnota čistého obchodního jmění z 20. srpna byla 896 Kč na akcii při diskontu 18,06 procenta. Kurs akcií obchodovaných na burze v systému SPAD v pátek stagnoval na 748 Kč.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka