2. SPIF podal žádost KCP o přeměnu na otevřený podílový fond

31.08.1999 | ,
Domovská stránka


Druhý Spořitelní investiční fond (2.SPIF) již podal žádost Komisi pro cenné papíry (KCP) o přeměnu na otevřený podílový fond SIS - 2. otevřený podílový fond (SIS- 2.OPF). ČTK to dnes řekl ředitel marketingu Viktor Vlášek.

Valná hromada 2. SPIF schválila návrh přeměny fondu na otevřený podílový fond 30. června letošního roku. Harmonogram přeměny předpokládal, že do konce srpna 2. SPIF předloží žádost KCP a při hladkém průběhu by v lednu 2000 mohly být vydány podílové listy SIS-2. OPF, vyhlášen jejich kurs a zahájen prodej a výkup na pobočkách České spořitelny.

"Nyní budeme čekat na schválení KCP a potom musíme vyhlásit ukončení obchodovatelnosti. Předběžný předpoklad je, že k otevření by mohlo dojít nejdříve koncem letošního roku, ale spíše až začátkem příštího," řekl Vlášek s tím, že nyní záleží na KCP. Valné hromady Spořitelního investičního fondu (SIF) a 2. SPIF na konci předloňského června rozhodly o sloučení do jednoho celku, přičemž právním nástupcem SIF se stal 2. SPIF.

Tento fond byl sedmým největším fondem druhé vlny kupónové privatizace. SIF byl jedním z mála investičních fondů, které nevznikly v rámci kupónové privatizace, ale prodejem vlastních akcií.

2. SPIF ukončil rok 1998 ztrátou 53,18 miliónu korun.

Zdroj:

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka