HN: Česká pojišťovna má zájem o Expandia banku

13.09.1999 | ,
Domovská stránka


Česká pojišťovna (ČP), ovládaná ve shodě skupinou Investiční a Poštovní banky a PPF, je jedním z favoritů na získání strategického balíku v Expandia bance. S odvoláním na důvěryhodné zdroje z bankovních kruhů to uvádějí dnešní Hospodářské noviny (HN).

Mluvčí České pojišťovny Michal Urban tuto informaci pro HN nevyvrátil. "Česká pojišťovna v současné době pracuje na projektu přeměny své skupiny do silného finančního holdingu s cílem nabídnout komplexní služby. S tím souvisejí i složitá jednání o případných akvizicích či o strategické spolupráci s řadou partnerů. Jakmile budou tato jednání ukončena, bude pojišťovna o jejich výsledcích informovat," řekl Urban.

Zástupci Expandia Banky, kterou v současné době kontroluje skupina Expandia, uvedli, že jednání vedou se dvěma možnými investory. Ředitel marketingu Expandia banky Michal Hrubý však odmítl s odvoláním na smluvní ujednání komentovat jakékoli podrobnosti. Zda většinový podíl v bance zůstane po dokončení transakce skupině Expandia, nebo jej získá nový investor, je podle Hrubého "věcí jednání".

Transakci podle jeho slov organizuje sama skupina Expandia. Strategický investor by měl posílit jméno banky a nabídnout finanční zázemí.

Ukazatel kapitálové přiměřenosti banky činí 41 procent, což je pětkrát více než minimální hranice vyžadovaná Českou národní bankou.

Objem bilance činil podle informací ČTK 1,814 miliardy Kč, objem klientských vkladů a úvěrů 701 miliónů Kč. Banka uskuteční měsíčně na 80 tisíc transakcí.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka