Největší výnosy letos mají OPF AG21 Fond a Citicorp růstový

15.09.1999 | ,
Domovská stránka


Mezi otevřenými podílovými fondy (OPF) má letos zatím největší výnosnost obligační AG21 Fond společnosti investAGe (+26,2 procenta) a akciový Citicorp růstový stejnojmenného správce (+25,9 procenta). Vyplývá to z aktuální databáze Unie investičních společností ČR (UNIS).

Nejlepší výsledky letos vykázaly akciové a smíšené fondy, nejslabší výkony měly zatím fondy peněžního typu. Z fondů s převahou akcií v portfoliu docílil Mezinárodní akciový fond IS Expandia růst 15,4 procenta a IPB akciový První investiční růst 15,0 procenta. Naopak Dividendový podílový fond IS Investway propadl o 85,2 procenta.

V nejpočetnější skupině smíšených fondů byly nejvýnosnější International IS Linh Art (+15,5 procenta), Alpha effect KIS České pojišťovny (+13,5 procenta) a IPB výnosový První investiční (+13,1 procenta). Růstový podílový fond IS Investway naopak propadl o 6,5 procenta.

Z obligačních fondů se přiblížil desetiprocentní hranici SIS Bondinvest s výnosem 9,2 procenta. U fondů zaměřených na instrumenty peněžního trhu měl nejlepší výkon SIS Sporoinvest (6,8 procenta) a Živnobanka-Sporokonto IS ŽB-Trust (+5,6 procenta). Nejhůře se dařilo Akro obligace IS Akro (-2,7 procenta).

UNIS sledoval výkonnost 59 fondů s majetkem přes 36 miliard Kč k polovině letošního roku. Podíl členů UNIS na trhu otevřených fondů představoval v pololetí více než 97 procent. UNIS vznikl 4. června 1996 a sdružuje 21 investičních společností. Při držbě OPF delší než šest měsíců je výnos ze zákona zbaven daňové povinnosti.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka