Akcie Komerční banky oslabují, v 15:15 hod. o 3,26 procenta

28.09.1999 | ,
Domovská stránka


Akcie Komerční banky během dne zrychlily sestup. Zatímco v 11:10 ztrácely 1,2 procenta, v odpoledních hodinách se ztráta prohloubila a v 15:15 se kurs akcií pohyboval na ceně 874,6 Kč za akcii, což představuje pokles o 3,26 procenta. Vyplývá to z průběžné statistiky burzy.

Na sestupu se částečně projevily fámy o špatném stavu bankovního ústavu, ale podle makléřů je vliv těchto spekulací pouze omezený.

"Samozřejmě, že se na trhu objevily zprávy o frontách před některými moravskými pobočkami. Nelze to však přeceňovat, protože tyto fámy tu nejsou poprvé a každý soudný člověk ví, že je to nesmysl," řekla Andrea Ferancová ze společnosti Wood and Company. Zatímco ostatní prestižní tituly obchodované v segmentu burzy SPAD v posledních dnech oslabily, Komerční banka se držela bez výraznějších ztrát a v pondělí uzavřela na vysokých 904,1 Kč za akcii.

"Určitý vliv na kurs ta zpráva má. Vzhledem k poklesu ostatních blue chips tu opodstatnění je, ale rozhodně nikoliv kvůli této nesmyslné zprávě. Divím se, že Komerční banka nebo ČNB už nevydaly nějakou zprávu, aby vše uvedly na pravou míru," uzavřela Ferancová.

Na některých pobočkách Komerční banky na Ostravsku se dnes začaly tvořit fronty klientů, vybírajících své vklady. Podle mluvčího KB Iva Polišenského byly údajně způsobeny spekulacemi o fungování KB a neobjevily se poprvé. Jejich cílem je zřejmě poškodit jméno KB před avizovanou privatizací tohoto bankovního domu. Mluvčí rovněž ujistil, že všechny pobočky KB fungují normálně a jsou schopny normálně plnit veškeré požadavky zákazníků.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka