BCPP stále nemá potvrzenou licenci

05.10.1999 | ,
Domovská stránka


Komise pro <!-- #41 --> <a href="." oldjava="('/moduly/modulzprava_velky/napoveda.phtml?language=1&id_kod=41',243,420,'no')">cenné papíry</a> (KCP) již podruhé posunula termín pro rozhodnutí o přelicencování Burzy cenných papírů Praha (BCPP)

Komise pro (KCP) již podruhé posunula termín pro rozhodnutí o přelicencování Burzy cenných papírů Praha (BCPP). Podle tiskové tajemnice Šárky Samkové prodloužilo prezídium KCP lhůtu v této věci do 12. listopadu 1999, neboť burza se zavázala připravit do konce října strategii rozvoje inspekce. "Zpracování tohoto dokumentu je nezbytné pro posouzení organizačních a personálních předpokladů pro činnost burzy," zdůraznila Samková.

Komise prodloužila rozhodnutí o potvrzení licence BCPP původně do 30. Září, do kdy měla burza provést požadované změny v burzovních předpisech. Jak pro HN uvedla tisková mluvčí BCPP Iva Sedláková, burza plně realizovala k 1. Říjnu, kdy obdržela rozhodnutí Komise pro o prodloužení správního řízení do 12. l

istopadu, již první dvě doporučení Komise týkající se standardizace přímých obchodů a vytvoření prostředí pro přístup nových emisí na burzovní trh (valná hromada akcionářů burzy schválila předpisy, které fyto oblasti upravují, v rámci burzovních pravidel 30. září). "V současné době burza usilovně pracuje na tom, abys splnila doporučení, ktré se týká činnosti inspekce. Jelikož v tomto případě jde o finančně, technicky a personálně náročný projekt, zavázala se burza zpracovat koncepci rozvoje inspekce do 31. Října 1999," poznamenala Sedláková.

Zdroj: HN z 5. 10. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka