Rodinná záložna od 22. listopadu přijímá vklady a provádí služby

22.11.1999 | ,
Domovská stránka


Rodinná záložna, která před dvěma týdny požádala Úřad pro dohled nad družstevními záložnami (ÚDDZ) o pozastavení přijímání a vyplácení vkladů, začne od pondělí 22. listopadu opět přijímat vklady a v omezené míře převádět peníze. Regulační opatření v záložně však přetrvají v podobě omezení výplat vkladů členům, zákazu poskytování úvěrů a ručení za úvěry. ČTK to v pátek sdělila tisková mluvčí záložny Květoslava Santlerová.

Záložna bude nadále poskytovat další služby, mezi něž patří uzavírání smluv o povinném ručení, penzijním připojištění či stavebním spoření. Zároveň může převádět veškeré platby, které s těmito produkty souvisejí.

"Úřad nám dal důvěru a dohodli jsme se s ním na uvolnění regulace," uvedl generální ředitel a předseda představenstva Rodinné záložny Milan Oczadlý. Podle jeho slov většina členů Rodinné záložny se o dění v záložně živě zajímala a důvody opatření pochopila.

O pozastavení přijímání a vyplácení vkladů požádala Rodinná záložna ÚDDZ v důsledku vyhrocené situace v celém peněžním družstevnictví. Cílem dočasného omezení je plně stabilizovat situaci, získat potřebnou likviditu a předejít případné panice, která by vyvolala hromadné výběry finančních prostředků. Rodinná záložna má v současné době více než 31.000 členů a spravuje jejich vklady v objemu 1,7 miliardy korun, uvedla Santlerová.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka