V Č. Budějovicích dnes začíná Země živitelka s 382 vystavovateli

25.08.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 25. srpna (ČTK) - Na výstavišti v Českých Budějovicích se v následujících šesti dnech představí 382 vystavovatelů a své výrobky nabídne 105 obchodníků z 22 zemí. Dnes tam začne 43. ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Jde o největší tuzemskou zemědělskou oborovou akci, loni ji navštívilo přibližně 102.000 lidí.

Akce je rozdělená do oborových dnů. Dnešek bude ve znamení českých pekařů a cukrářů, kteří se například utkají v soutěži o nejhezčí dožínkový koláč. V pátek bude Den českého venkova, kdy budou odborníci diskutovat o podpoře rozvoje venkova a o připravovaných dotačních programech. Organizátoři také plánují diskusi o směřování a rozvoji aktivit českých potravinářů. Na akci budou například soutěže v pití mléka a pojídání párků.

V sobotu budou Národní dožínky a budou se předávat ceny Potravinářské komory kvalitním výrobcům. V neděli se uskuteční Den zdraví, pondělí bude Vodohospodářským dnem. V úterý akci ukončí Den myslivosti.

Dnešního zahájení se zúčastní i prezident Miloš Zeman, jeho předchůdce Václav Klaus, předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) nebo ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Sobotní národní dožínky navštíví premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK