Kremlík: Karlovarská část dálnice D6 bude v plné šířce 25,5 metru

19.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 19. září (ČTK) - Karlovarská část dálnice D6 bude v klasické původně navržené šířce 25,5 metru, rozhodla centrální komise ministerstva dopravy. Přehodnotila tak svůj návrh na zúžení dálnice na 21,5 metru, s kterým přišla kvůli úsporám při stavbě a slabšímu provozu. Proti zúžení ale protestoval Karlovarský kraj. Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) dnes na twitteru uvedl, že o rozhodnutí komise informoval karlovarskou hejtmanku Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO).

Zúžení vozovky dálnice na 21,5 metru by také znamenalo v úseku Bošov - Karlovy Vary snížení maximální povolené rychlosti na 110 kilometrů v hodině. \"Jde o nebezpečný úsek silnice, proto by podle nás měl být postaven v klasické šíři dálnice 25,5 metru a s maximální rychlostí 130 kilometrů v hodině,\" argumentovala před časem hejtmanka kraje Mračková Vildumetzová.

S klasickou šířkou dálnice 25,5 metru počítala i původní studie vlivu na životní prostředí. I o to se opírala argumentace kraje proti plánu na zúžení dálnice. Ministerstvo ale oponovalo, že je v místě slabší provoz a že by se uspořilo při stavbě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK