Vítkova CPI koupila domy v londýnské čtvrti Notting Hill

19.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. září (ČTK) - Realitní skupina CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, dokončila koupi sedmi domů v londýnské čtvrti Notting Hill. Soubor obytných domů West Village byl dokončený v roce 2017 a je plně obsazený nájemníky. O dokončení nákupu dnes firma informovala v tiskové zprávě. Cenu transakce nezveřejnila.

Soubor domů, které skupina CPI získala, zahrnuje celkem devět nemovitostí s minimálně třemi ložnicemi a zabezpečeným podzemním parkováním. \"Všech sedm rezidencí ve West Village, které jsou navíc plně obsazeny nájemníky, pořídila společnost CPI Property Group za velmi atraktivní cenu,\" uvedl generální ředitel CPI Property Group Martin Němeček.

Ačkoliv CPI nepřestane věnovat pozornost dalším investičním příležitostem ve Velké Británii, po zbytek letošního roku bude své případné akvizice zaměřovat především na rozšiřování stávajících platforem ve střední a východní Evropě, dodal Němeček.

Realitní skupina CPI vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku a v Chorvatsku a v menším rozsahu také ve Švýcarsku, Francii, Itálii, Rumunsku, Rusku a Velké Británii. Společnost má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. Většinovým vlastníkem společnosti je s podílem 87,8 procenta realitní magnát Vítek.

Letos v pololetí stoupl čistý zisk skupiny meziročně o tři procenta na 166 milionů eur, což je v přepočtu 4,3 miliardy korun. Příjmy skupiny stouply o 13 procent na 322 milionů eur, v přepočtu 8,3 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK