Michelin zavře v Německu továrnu s 850 zaměstnanci

25.09.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 25. září (ČTK) - Francouzský výrobce pneumatik Michelin zavře svou německou továrnu s 850 zaměstnanci. Podnik v Bamberku na jihu země, který vyrábí zhruba osm milionů pneumatik ročně, má skončit na začátku roku 2021, uvedla dnes firma.

Závod zahájil činnost v roce 1971 a specializuje se na menší pneumatiky pro osobní auta. Podle Mairy Türkové z tiskového oddělení ale společnost Michelin Reifenwerke A.G čelí \"zásadním potížím\" kvůli sílící konkurenci z Číny a kvůli tomu, že evropští řidiči se více orientují na auta s většími pneumatikami. Türková to řekla listu Rubber & Plastics News.

Michelin uvedl, že se bude snažit o sociálně citlivý a osobní přístup - nabídne předčasné odchody do důchodu a možnost přejít na jiná pracovní místa v rámci firmy. Celkem hodlá na akci vynaložit 167 milionů eur (4,3 miliardy Kč).

Společnost, která vedle výroby pneumatik proslula i gastronomickým průvodcem stejného jména, ani ne před rokem oznámila, že plánuje uzavřít jinou továrnu zaměřenou na výrobu menších pneumatik ve skotském Dundee. V ohrožení tam mělo být 845 pracovních míst. Na nátlak místních politiků ale Michelin přistoupil na to, že na místě po skončení výroby v polovině roku 2020 vybuduje \"vlajkové inovační centrum\", napsal na svém webu Rubber & Plastics News.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK