PayPal opouští asociaci pro správu digitální měny firmy Facebook

05.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 5. října (ČTK) - Americká platební platforma PayPal se rozhodla odejít z asociace, která má spravovat plánovanou digitální měnu internetové společnosti Facebook. Oznámila to dnes firma. Dodala, že se hodlá soustředit na své vlastní aktivity.

Facebook, který provozuje největší internetovou sociální síť na světě, představil plán na vytvoření digitální měny s názvem libra letos v červnu. Společně s řadou partnerů, včetně firem Paypal, Mastercard či Visa, vytvořil pro správu projektu Asociaci Libra sídlící ve Švýcarsku.

Plány společnosti Facebook na novou digitální měnu však vyvolaly znepokojení mezi politiky, regulátory a centrálními bankéři ve Spojených státech i Evropě. Německo a Francie minulý měsíc slíbily, že budou blokovat fungování digitální měny libra v Evropské unii.

List The Wall Street Journal tento týden s odvoláním na své zdroje uvedl, že vydavatelé platebních karet Visa a Mastercard a další financí partneři po negativních vyjádřeních vlád v USA a Evropě přehodnocují své zapojení do projektu. Obávají se totiž, že se dostanou pod drobnohled regulačních úřadů.

pmh

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK