Nezaměstnanost v hradeckém kraji v září zůstala na 2,1 procentech

08.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 8. října (ČTK) - Nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji v září zůstala na červencových a srpnových 2,1 procentech. Šlo o nejnižší zářijovou hodnotu v historii kraje. Počet lidí bez práce vzrostl pouze o šest na 8219. Nabídka volných míst se v září zvýšila o 104 míst na nový rekord 14.579 míst. Údaje o nezaměstnanosti dnes zveřejnil Úřad práce ČR. Loni v září byla nezaměstnanost v kraji 2,2 procenta.

Nezaměstnanost v září mírně vzrostla pouze na Trutnovsku, a to o desetinu procentního bodu na 2,3 procenta. V ostatních okresech nezaměstnanost zůstala na srpnových hodnotách.

Nejnižší nezaměstnanost v kraji mělo s hodnotou 1,3 procenta Rychnovsko, kde v Kvasinách působí rostoucí závod automobilky Škoda Auta. V republikovém srovnání mělo Rychnovsko třetí nejnižší nezaměstnanost v ČR. Okres Jičín měl s hodnotou 1,8 procenta třináctou nejnižší nezaměstnanost v zemi. Nejvyšší nezaměstnanost v kraji, 2,5 procenta, vykázal okres Náchod.

Ve všech pěti okresech kraje bylo více volných míst než nezaměstnaných. Největší nabídka práce ve vztahu k počtu nezaměstnaných byla na Rychnovsku, kde na 694 lidí bez práce připadalo 2739 volných míst. Nejvíce volných míst zaměstnavatelé ke konci září nabízeli na Hradecku, a to 4916. Bez práce bylo na Hradecku 2773 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK