Přežili jste podzimní semestr?

10.02.2006 | , VysokéŠkoly.cz
Studentské centrum


Mnohé vysoké školy tento týden zahajují jarní semestr. Týká se to i vás? Přežili jste ve zdraví (pokud možno i psychickém) tu podzimní část studia?

Mnohé vysoké školy tento týden zahajují jarní semestr. Týká se to i vás? Přežili jste ve zdraví (pokud možno i psychickém) tu podzimní část studia?
V podzimním semestru na nás čekaly mnohé zákeřné nástrahy. Začalo to v září tím, že jsme museli do školy. Možná, že se někdo nechá uplatit pár týdny prázdnin navíc oproti střední škole, ale nenechte se šálit. Mnozí dodělávali zkoušky z jarního semestru ještě v září, takže jaképak prázdniny. Pak se postupně začaly kupit nejen úkoly, ale i nepřečtené knihy, nenapsané (v lepším případě nedopsané) seminárky a samozřejmě i nevyprané oblečení. Pokud bylo vašeho spolubydlícího a vrstvy začaly připomínat usazeniny ze čtvrtohor, tak jste se pravděpodobně začali shánět po novém ubytování. Novým privátem asi nepohrdli ani ti z vás, kterým studijní úspěchy kazil nepřetržitý hluk produkovaný každodenními kolejními večírky.

Pokud jste se prokousali až do měsíce prosince a neodnesl si vás čert, mohli jste si vychutnat zápočtový týden. Po něm většině z vás přibylo na účtu něco přes tisíc korun, ovšem ne jako odškodné za studijní útrapy, ale jako příspěvek na bydlení. Na brigády jste se ale díky novému zákonu asi moc nedostali, takže ubytovací stipendium stejně padlo za vánoční dárky.

Následovalo tajemné kouzlo Vánoc násilně přerušené nakupeným učením ke zkouškám. Pokud jste se v průběhu semestru neudusili čínskými nudlemi, nezbylo vám, než se vrhnout do chřtánu zkoušejícím vyučujícím. A jestliže jste je oslnili nebo aspoň přesvědčili o vašich slovutných znalostech, přežili jste! No a ti, kdo nebyli tak úspěšní, už asi vyplňují přihlášku a doufají, že tentokrát jim to vyjde.

Na závěr tedy těm, kterým už začíná nový semestr: hodně šťastných náhod! A těm, kdo se na to budou muset vrhnout znovu: bojujte jako lvi (pokud vám to nejde, tak se tak aspoň tvařte, třeba vám to někdo zblajzne:-)


Materiál byl převzat ze zpravodajského a informačního serveru VYSOKESKOLY.CZ.

Autor článku

Pavla Ondrušková