Sloučená Kooperativa navýší do konce září jmění na miliardu Kč

30.08.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Druhá a šestá největší pojišťovna na tuzemském trhu Česká kooperativa a Moravskoslezská kooperativa dokončí do konce srpna fúzi a od 1. září zahájí činnost pod názvem Kooperativa. Během září navýší základní jmění na jednu miliardu korun. ČTK to dnes sdělil tiskový odbor Kooperativy. Nynější základní jmění je 850 miliónů Kč. "Všechny právní úkony budou ke konci srpna dokončeny," uvedla Kooperativa.

O spojení pojišťoven rozhodly červencové valné hromady. Tržní podíl Kooperativy se po fúzi bude pohybovat kolem 13 procent, v plánu je dosažení více než dvacetiprocentního podílu. Pojišťovna bude mít po spojení 170 obchodních míst.

Za prvních pět měsíců letošního roku předepsaly obě Kooperativy pojistné 3,13 miliardy Kč, když plán pro celý rok činí 7,72 miliardy Kč. Loni předepsala Česká kooperativa pojistné 5,12 miliardy Kč, Moravskoslezská kooperativa 2,03 miliardy Kč. Oba ústavy mají spolu přes 470.000 pojistných smluv.

Valné hromady pojišťoven rozhodly nevyplatit dividendy ze zisku roku 1998, který představoval v součtu 212,6 miliónu Kč.

Hlavním akcionářem obou Kooperativ je největší rakouská pojišťovna Wiener Städtische Allgemeine Versicherung.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ