Sloučená Kooperativa navýší základní jmění na miliardu Kč

01.09.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Pod názvem Kooperativa, pojišťovna, a.s. zahájil dnes činnost tento pojišťovací ústav, který vznikl fúzí druhé a šesté největší pojišťovny na tuzemském trhu - České kooperativy a Moravskoslezské kooperativy. Jak dnes ČTK sdělil tiskový odbor Kooperativy, do konce letošního září pojišťovna navýší základní jmění z 850 miliónů Kč na jednu miliardu korun.

O spojení pojišťoven rozhodly červencové valné hromady. Tržní podíl Kooperativy na tuzemském trhu se po fúzi pohybuje kolem 13 procent, v plánu je dosažení více než dvacetiprocentního podílu. Pojišťovna má po spojení 170 obchodních míst.

Hlavním akcionářem Kooperativy je největší rakouská pojišťovna Wiener Städtische Allgemeine Versicherung, úzkou spolupráci navázala Kooperativa mj. v letošním roce s Bank Austria Creditanstalt. V současné době oba ústavy podle dnešních informací Kooperativy připravují pro své klienty společnou nabídku funkčně propojených produktů.

Kooperativa již také zažádala ministerstvo financí ČR o udělení licence na provozování tzv. "povinného ručení". Věříme, že ji obdržíme do konce letošního září, uvedl tiskový odbor.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ