Počet pojištěných proti vážným chorobám u nás neustále stoupá

05.10.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Jedna z nejnovějších nabídek světových pojišťoven - pojištění proti vzniku některé smrtelné choroby - získává v ČR čím dál více klientů

Jedna z nejnovějších nabídek světových pojišťoven - pojištění proti vzniku některé smrtelné choroby - získává v ČR čím dál více klientů. Peníze od pojišťovny se dají použít jako náhrada za ušlý zisk, či na nákup drahých léků, které nejsou zdravotní pojišťovnou plně hrazeny.

Toto pojišťění poskytuje již několik ústavů, včetně lídra České pojišťovny. Ta nabízí klientům ve věku od 15 do 69 let krytí sedmi onemocnění - infarkt myokardu, cévní mozkovou příhodu, rakovinu, selhání ledvin, ischemickou chorobu srdeční vyžadující operaci věnčitých tepen, transplantaci životně důležitých orgánů a slepotu. "Průměrné pojistné je podle typu varianty, kterou si klient vybere kolem 4 750 Kč ročně," uvedl pro HN mluvčí firmy Michal Urban.

Jako první v České republice začala nabízet tento produkt v roce 1995 ČS-Živnostenská pojišťovna. "Toto připojištění se již od počátku setkávalo s velkým zájmem, protože umožňuje výplatu pojistné částky již za života klienta," uvedl k tomu mluvčí firmy Karel Kopecký. Několik tisíc pojistek

sjednala již také druhá na trhu - Kooperativa. Nationale-Nederlanden, která nabízí tento produkt jako připojištění od konce května, uzavřela již 76 tisíc pojistných smluv, informoval marketingový ředitel společnosti Maarten Edixhoven s tím, že průměrná pojistná částka se pohybuje kolem 145 tisíc korun. "Průměrná výše u nás činí 94 tisíc Kč a svědčí o tom, že klienti opravdu kvalitní ochranu," doplnil šíf úseku životního pojištění Chmelařské pojišťovny Michael Budera.

Zdroj: HN z 5. 10. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ