Ještě pojišťovna, nebo už banka?

06.10.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


IPB Pojišťovna nabízí kapitálové životní pojištění od tak nízkých pojistných částek, že je otázka, jaký má taková pojistka vlastně smysl

IPB Pojišťovna nabízí kapitálové životní pojištění od tak nízkých pojistných částek, že je otázka, jaký má taková pojistka vlastně smysl.

Kapitálové životní pojištění obsahuje prvek rizikový i spořící - klient má možnost se rozhodnout buď pro dobrou pojistnou ochranu nebo co nejvyšší výnos. Kombinace pojištění a spoření však může nabýt tak extrémních proporcí, že kapitálová životní pojistka je v podstatě bankovním vkladem.

Co nejvyšší zhodnocení vložených prostředků je hlavním atributem kapitálového životního pojištění IPB Pojišťovny. Pojistná ochrana však může být za určitých okolností velmi nízká.

Pokud by klient platil spíše menší částky pojistného, zvolil by vysoký podíl spořící sloky a nejnižší možnou pojistnou částku 30 tisíc korun (ta by byla vyplacena včetně vytvořené kapitálové hodnoty a byla by vyplacena v případě jeho smrti), je pak situace, že nastane pojistná událost v kratší době po uzavření smlouvy, jeho rodina zabezpečena zcela nedostatečně.

Naopak v případě, že klient bude u pojišťovny spořit velmi dlouho a na počátku pojištění zvolí tuto velmi nízkou pojistnou částku, stane se pro delší budoucnost jeho pojištění vlastně bankovním vkladem s dost vysokým zhodnocením - procentní výnosy kapitálových životních pojištění jsou spíše nad hranicí úrokových sazeb z bankovních vkladů.

Kapitálové životní pojištění od IPB Pojišťovny lze využít jako bankovní vklad. Předtím je ale nutné dobře rozvážit, jak vysoká pojistná ochrana je potřeba.

Zdroj: HN z 6. 10. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ