Česká pojišťovna již nevydává dočasné doklady o povinném ručení

21.12.1999 | ,
POJIŠTĚNÍ


Česká pojišťovna (ČP) i nadále zastává názor, že její dočasné doklady o povinném ručení, když klient uzavřel smlouvu, jsou platné

Česká pojišťovna (ČP) i nadále zastává názor, že její dočasné doklady o povinném ručení, když klient uzavřel smlouvu, jsou platné. Jak včera náš list informoval mluvčí ústavu Michal Urban, ČP se rozhodla přesto jejich vydávání pozastavit.

Podle jeho slov se tak stalo proto, že kvůli nedostatku času do konce roku již nebude možné otázku jejich platnosti jednoznačně vyřešit. Pojišťovna bude proto vydávat pouze standardní doklad, který je schválen Ministerstvem financí (MF). ČP však stále trvá na názoru, který má podložen právními analýzami, že dočasné doklady jsou platné.

K pochybám o relevanci prozatímních dokladů MF sdělilo, že tyto doklady nelze považovat za relevantní doklad o pojištění odpovědnosti. Není možné se jím tedy prokazovat při silničních kontrolách Policii ČR a nelze ho považovat za doklad o pojištění v případě žádosti o změnu v evidenci silničních vozidel.

Zdroj: HN z 21. 12. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ