Koruna zakončila den bez výraznějších změn

06.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. března (ČTK) - Česká měna zakončila den vůči oběma hlavním světovým měnám bez výraznějších změn. Proti euru se obchodovala před 17:00 na 28,14 Kč/EUR a proti dolaru na 21,46 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Dnešní den přinesl koruně podle Tomáše Vlka z Patria Online jen nevýznamnou kolísavost kurzu. "Přechodné oslabení během dne, kdy se kurz podíval nad 28,17 Kč/EUR, bylo jediným a jen mírným výkyvem," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Ostatní středoevropské měny během dne pokračovaly v mírném růstu, ani zde ale nešlo o výrazné pohyby.

Trh postrádal podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory nové informace z domácí ekonomiky. Uzavírání spekulativních pozic financovaných v české koruně již podle něj pravděpodobně také skončilo. "To ovšem není nikterak překvapivé, protože nemohlo trvat donekonečna," doplnil.

Koruna dnes nereagovala ani na dobré zprávy ze Slovenska, podle kterých růst ekonomiky na Slovensku loni zrychlil tempo na rekordních 8,3 procenta z rovných šesti procent v předchozím roce.

Dolar pokračoval v klidném obchodování a proti euru se pohybuje na hranici 1,3100 USD/EUR. Dnešní data z americké ekonomiky dolar prakticky neovlivnila, uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK