HN: Sazka Arena by se mohla jmenovat O2

19.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. března (ČTK) - Loterijní společnost Sazka jedná podle dnešních Hospodářských novin s telekomunikační firmou Telefónica O2 o pronájmu jména vysočanské arény. Pokud se jejich zástupci dohodnou, stane se z největší české sportovní haly O2 Arena, píšou.

"Mohu potvrdit, že vyjednáváme o určité spolupráci. Zatím ale není žádná smlouva podepsaná," řekl HN mluvčí české O2 Martin Žabka. Další detaily, včetně ceny za pronájem názvu, nechce ani jedna ze společností komentovat.

Podle zdrojů blízkých jednání by se roční pronájem jména haly měl pohybovat v rozmezí 30 až 50 milionů korun.

Česká O2 však podle HN neřeší jen výši samotného pronájmu jména, ale i jeho definitivní podobu. Mateřská londýnská pobočka O2 totiž před půldruhým rokem přejmenovala slavný Millenium Dome v Londýně na O2 Arenu. A tento název má chráněný v celé Evropské unii, píšou.

Pokud firmy smlouvu podepíšou, Telefónica by se stala už druhou tuzemskou telekomunikační firmou, jejíž jméno nese sportovní a koncertní aréna. Po konkurenčním T-Mobile je už pojmenována holešovická hokejová hala pražské Sparty. Firma za to platí řádově miliony korun ročně. Za to má ale k dispozici VIP lóži a nárok na část vstupenek na probíhající akce, poznamenávají HN.

Zároveň připomínají, že vysočanské aréně se začíná dařit; zlepšuje se hospodaření haly a roste i počet akcí, které se v ní ročně uspořádají. Loni skončilo hospodaření poprvé za tři roky v zisku. Hrubý zisk akciové společnosti Bestsport, která halu Sazka Arena vlastní a provozuje, za loňský rok podle předběžných čísel zřejmě překročil 100 milionů korun. Za rok 2005 skončilo hospodaření firmy ztrátou 149 milionů korun, a to hlavně kvůli vysokým odpisům a úrokům z úvěrů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK