Skupině Pegas Nonwovens klesl loni čistý zisk o pětinu

20.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. března (ČTK) - Skupina Pegas Nonvowens SA vykázala za loňský rok pokles čistého zisku o 22,3 procenta na 20,71 milionu eur (575 milionů korun). Zisk však překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 19,68 milionu eur. Tržby společnosti stouply meziročně o 10,5 procenta na 120,94 milionu eur (3,36 miliardy korun), zatímco analytici je odhadovali na 121,18 milionu eur. Firma to oznámila na dnešní tiskové konferenci.

Růst tržeb byl ovlivněný nárůstem cen vstupních surovin, přenesených do odbytových cen, a zvýšením prodeje speciálních produktů. "V roce 2006 se nám podařilo dosáhnout nejlepších hospodářských výsledků v kategorii tržeb a EBITDA v historii firmy. Zároveň byl tento rok i prvním rokem spolupráce s novým majoritním vlastníkem," řekl Miloš Bogdan, člen představenstva Pegas Nonwovens SA a generální ředitel Pegas Nonwovens, s.r.o.

V roce 2007 očekává Pegas Nonwovens rozšíření svých výrobních kapacit v souvislosti se spuštěním nové moderní výrobní linky; ta bude uvedena do provozu ve 4. čtvrtletí roku. Montáž technologií na výrobu ultralehkých materiálů pro využití v segmentu hygieny a dále materiálů pro aplikace do zdravotnictví byla již zahájena v březnu, firma také zahájila nábor nových pracovníků pro obsluhu této linky. Spuštění osmé výrobní linky přinese navýšení roční produkce z 54 tisíc tun až na 69 tisíc tun v roce 2008, zároveň dojde ke zvýšení počtu zaměstnanců zhruba na 380.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK