Telefónica O2 v dubnu zrychlí základní nabídku ADSL na dva Mbit/s

21.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. března (ČTK) - Telekomunikační firma Telefónica O2 v dubnu podle očekávání zvýší novým i současným zákazníkům rychlosti připojení k internetu přes ADSL až na čtyřnásobek. Nejlevnější připojení bude začínat na dvou Mbit/s namísto dosavadních 512 kbit/s. Ceny se nezmění, oznámili zástupci firmy na dnešní tiskové konferenci.

"Za poslední dva roky je růst rychlostí ADSL v České republice jeden z nevyšších v Evropě a jejich navýšení předstihuje ostatní broadbandové (širokopásmové) technologie," uvedl výkonný ředitel pro prodej Telefóniky O2 Simon Burckhard. Na začátku minulého roku rychlost ADSL začínala na 128 kbit/s. Firma zároveň změní název služby z Internet Expres na O2 Internet ADSL.

Současné vyšší rychlosti, tedy od dvou do čtyř Mbit/s, firma od dubna zdvojnásobí na čtyři až osm Mbit/s. Cena nejlevnějšího dvoumegabitového připojení vyjde na 475 korun.

Konkurenční Czech On Line, která již rychlosti zvýšila v březnu, nabízí připojení dva Mbit/s za 415 korun. Další konkurent Tiscali nabízí toto připojení za 470 korun. Největší tuzemský kabelový operátor UPC chce na růst rychlosti u konkurence zareagovat do poloviny roku.

Noví zákazníci získají vyšší rychlost od dubna automaticky, současným zákazníkům ji firma bude zvyšovat postupně během dubna a května. U některých klientů bude pro maximální využití nové vyšší rychlosti internetu nutná výměna dosavadního modemu za nový, podporující výkonnější technologii ADSL2+.

Telefónica před necelým měsícem oznámila zvýšení rychlostí v rámci své velkoobchodní nabídky, kterou využívají konkurenční operátoři.

ADSL v síti Telefóniky využívalo na konci minulého roku kolem 470.000 zákazníků. Internet přes kabelovou televizi mělo kolem 230.000 uživatelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK