Magazín Life přestane vycházet na papíře, zůstane na internetu

26.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. března (ČTK) - Americký mediální konglomerát Time Inc. přestane vydávat magazín Life v tištěné podobě. Time dnes oznámil, že značka Life nezanikne, jen kvůli úbytku čtenářů zůstane pouze v internetové verzi. Poslední tištěná verze Life půjde do prodeje 20. dubna.

"Růst požaduje podstoupit rizika a potenciál jít nahoru byl obrovský, bohužel načasování pracovalo proti nám," uvedla generální ředitelka Times Inc. Ann Mooreová. "Trh se od října 2004 dramaticky změnil a již není únosné vydávat Life dále jako doplněk novin," dodala.

Tisková mluvčí Dawn Bridgesová dodala, že Time kvůli změně propustí 15 lidí z redakce a 27 z obchodního oddělení. Dodala, že se podnik bude snažit najít pro co nejvíce z nich ve skupině Time uplatnění. Společnost počítá s tím, že si určitě podrží čtveřici nejvyšších manažerů magazínu.

Life, anglicky Život, měl od začátku vydávání v roce 1936 více než jeden život. V roce 1972 skončil, ale opět ožil v roce 1978. Pak zmizel mezi lety 2000 a 2004.

Time na internetu zpřístupní například kolekci deseti milionů fotografií. Jde o jednu z nejvýznamnějších sbírek zachycujících události a osobnosti 20. století. Pro osobní potřebu budou k dispozici bezplatně. Time dodal, že přes 97 procent snímků veřejnost neviděla.

Oznámení přišlo poté, co společnost začala vydávat novou úpravu amerického týdeníku Time. Firma letos také představila plán zrušit 289 míst z 11.300, aby snížila náklady a mohla investovat do aktivit na internetu, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK