Koruna dopoledne zpevnila k euru, k dolaru slabší

27.03.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. března (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně zpevnila vůči euru, proti dolaru ale nepatrně oslabila. Po 11:10 se koruna obchodovala za 28,002 Kč/EUR. Proti dolaru je pod hranicí 21 korun za dolar a obchoduje se za 20,98 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Měna dále testuje hranici 28,00 Kč/EUR a už se dostala i nepatrně nad ni. Právě zmíněná psychologická hranice stojí v cestě tendenci oslabovat, uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Negativní vliv podle něj přichází z Maďarska, kde forint pokračuje ve včerejším oslabování. Dnešní zpráva o březnovém vývoji ekonomické důvěry trh neovlivnila.

Nejdůležitější událostí pro region bude dnešní rozhodnutí NBS o nastavení úrokových sazeb. To může mít vliv nejen na slovenskou korunu, ale mírně i na okolní měny, dodal Vlk.

Dolar byl v pondělí postižen horšími daty z realitního trhu v USA. Pokles prodeje nových domů kurz posunul na hladinu 1,3330 USD/EUR. K dalším, už menším, ztrátám dolaru dochází i dnes po zveřejnění indexu německého podnikatelského klimatu Ifo. Ten výsledkem 107,7 překonal očekávání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK