Bear Stearns zvýšila díky vládním reformám tržní hodnocení ČR

10.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. dubna (ČTK) - Americká investiční banka Bear Stearns dnes díky vládnímu návrhu reforem veřejných financí zvýšila tržní hodnocení České republiky. Tímto krokem dává banka vodítko investorům, jak se stavět k investicím do českých aktiv jako dluhopisů.

Banka zvýšila hodnocení Česka na "market weight", "tržní váhu", to znamená, že doporučuje investovat do českých aktiv stejný podíl, jaký mají tato aktiva vůči ostatním příležitostem. Dosud mělo Česko hodnocení "underweight", tedy doporučení investovat do českých aktiv méně, než jim podle jejich váhy přísluší.

Bear Stearns podle agentury Reuters uvedla, že nové hodnocení České republiky odráží nově zjištěnou vůli vlády řešit deficit veřejných financí. Vláda chce od příštího roku zavést změny v daních a sociálních dávkách, které by měly zastavit zadlužování státu.

Bear Stearns naopak Maďarsku dnes jeho hodnocení snížila z "tržní váhy" na "underweight", což zdůvodnila hrozbou vyšší inflace a nezdary při zavádění fiskálních reforem. Polsku zůstává hodnocení "tržní váha".

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK