Americké akcie na konci týdne zatím bez větších změn

13.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. dubna (ČTK) - Americké akcie nezažily v první části dnešního obchodování celkově větší změny. Negativní dopad údajů o poklesu spotřebitelské důvěry kompenzovala zpráva o možném převzetí úvěrové společnosti Sallie Mae a příznivé firemní výsledky.

V poledne newyorského času Dow Jonesův index stoupl o 0,2 procenta na 12.580 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 rostl o 0,1 procenta na 1449 bodů a index technologického trhu Nasdaq byl zcela bez změny na 2480 bodech.

Akcie negativně ovlivnily údaje o poklesu indexu spotřebitelské důvěry Michiganské univerzity na osmiměsíční minimum. Zpráva smazala příznivé působení čísel o stabilitě jádra výrobních cen.

Akcie Sallie Mae, největšího amerického poskytovatele studentských půjček, dnes vzrostly o 11 procent. Reagovaly na zprávu New York Times, podle níž firma jedná o svém prodeji investičním společnostem.

Akcie konglomerátu General Electric v reakci na výsledky firmy vzrostly o 0,7 procenta. Akcie Apple klesly o 1,6 procenta po zprávě, že nová verze firemního počítačového operačního systému, zvaná Leopard, bude mít zpoždění.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK