Koruna se stále drží blízko maxim k dolaru, k euru stagnuje

17.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. dubna (ČTK) - Koruna se dnes dopoledne držela blízko rekordních maxim k dolaru na 20,62 Kč/USD. Proti euru rovněž stagnovala na 27,94 Kč/EUR. Data o únorových maloobchodních tržbách tak nemají na kurz zatím vliv. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Rovněž ostatní měny v regionu dnes zůstávají jen s malými změnami. Téma stávky ve Škodě Auto a případně dalších firmách zatím nemá na korunu vliv," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online.

O tom, zda konání odborů pohne devizovým trhem, rozhodne podle analytika ČSOB Jana Čermáka délka stávky ve Škodovce. "Pokud by se nicméně stávka omezila na den či dva, nemělo by to pro korunu představovat problém. V opačném případě by se pár Kč/EUR zřejmě vydal nad hranici 28 korun," uvedl.

Situace vůči dolaru je podle Vlka při stagnaci koruny k euru v posledních dnech ovlivňována především kurzem euro dolar. Ten v pondělí pozastavil svůj propad za pomoci lepších dat z ekonomiky a dnes mírně koriguje na 1,3540 USD/EUR. "Na programu je v průběhu dne celkem dost makrostatistik z obou břehů Atlantiku. Zejména americká data jsou očekávána s pesimismem a pokud budou horší, můžeme čekat prodloužení negativního sentimentu na USD a mimo jiné jeho další minima ke koruně," uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK