MfD: Ředitelé státních Lesů ČR mají mimořádně výhodné smlouvy

18.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. dubna (ČTK) - Ředitelé státního podniku Lesy ČR mají podle dnešní Mladé fronty Dnes mimořádně výhodné manažerské smlouvy. Funkce je spojena s odstupným ve výši jedenapůlnásobku ročního platu, což je podle deníku v případě posledního odcházejícího šéfa Františka Koníčka 4,5 milionu korun.

Výměna celého vedení státního podniku se uskutečnila letos v lednu s příchodem nového ministra zemědělství Petra Gandaloviče (ODS). Konkrétní částky, na které mají odcházející manažeři nárok ale Lesy odmítají zveřejnit. I samo přiznání, že takové manažerské bolestné vůbec existuje, jim trvalo měsíce, píše deník.

Podle dostupných informací bral nedávno vyměněný ředitel LČR Koníček kolem 250 tisíc korun hrubého měsíčně. Dle takzvané konkurenční doložky by mu tak podle MfD měl náležet zlatý padák ve výši přibližně 4,5 milionu korun. Koníček se deníku k podrobnostem nechtěl vyjádřit. "Ani si přesné znění smlouvy nepamatuji. Ale je to běžná manažerská smlouva s konkurenční doložkou," řekl. Podobnou smlouvu prý měl podle něj i jeho předchůdce Vladimír Blahuta a má ji i současný generální ředitel LČR Jiří Holický.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK