Týden: Soud jmenoval opatrovníka v Moravských naftových dolech

22.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. dubna (ČTK) - V největší tuzemské ropné společnosti Moravské naftové doly (MND) se podle časopisu Týden vede boj o moc a situace dospěla tak daleko, že Okresní soud v Hodoníně jmenoval opatrovníka ve firmě. Stal se jím Pavel Kotásek, který je nyní oprávněn činit za firmu veškeré právní úkony, a je tak nejdůležitější osobou ve společnosti. Píše to pondělní vydání časopisu Týden.

Podle týdeníku se spory vedou o neplatnost jedné z valných hromad. Ve střetu je prý skupina kolem podnikatele Karla Komárka a německý E.ON Ruhrgas, kteří jsou společně přes firmy SPP Bohemia a Europgas hlavními majiteli MND.

Za posledních 11 měsíců bylo podle Týdne v Moravských naftových dolech svoláno deset valných hromad. Naposledy se uskutečnila schůze akcionářů tento pátek.

Podle Daniela Plovajka, mluvčího skupiny KKCG, vlastněné Komárkem, zvolili akcionáři nové představenstvo i dozorčí radu. "Konkrétní složení představenstva a dozorčí rady zveřejní MND příští týden," uvedl pro ČTK v pátek Plovajko.

MND provozují 21 těžebních ložisek. Loni společnost vytěžila 287.000 metrů krychlových ropy. Těžba zemního plynu činila 101 milionů metrů krychlových.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK