Koruna oslabila na 28,03 Kč/EUR a 20,67 Kč/USD

23.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. dubna (ČTK) - Česká měna dnes oslabila proti dolaru i euru. Za poklidného obchodování a bez zásadních informací z domácí ekonomiky koruna vůči euru oslabila na 28,03 Kč/EUR. Proti dolaru se obchodovala po 16:30 na 20,67 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"I když se koruna dopoledne pokusila posunout k silnějším úrovním, v odpoledních hodinách se vrátila zpět těsně nad hranici 28,00 Kč/EUR. Z domova žádné nové důležité zprávy nebyly zveřejněny," uvedl analytik Komerční banky Miroslav Frayer s tím, že bez povšimnutí zůstala i informace o možnosti ČR emitovat dluhopisy v eurech.

"Ačkoliv makroekonomické ukazatele, takzvané fundamenty, naznačují spíš další posílení koruny, tento týden se zřejmě žádných prudkých pohybů nedočkáme a výraznější posilování se odkládá až na týden následující. Nastal totiž týden centrálních bank," uvedla k dnešnímu obchodování analytička Next Finance Markéta Šichtařová.

Dnes nezměnila úrokové sazby maďarská centrální banka. V úterý o sazbách budou rozhodovat centrální bankéři v Polsku, ve středu na Slovensku a ve čtvrtek v ČR, kde se změna nečeká.

Dolaru se dnes podařilo vůči euru smazat podstatnou část ztrát z předešlého týdne. "Ovšem vzhledem k tomu, že je před námi zveřejnění řady zákeřných ekonomických statistik v USA, nemá dolar to nejhorší ještě za sebou. Další vlna oslabení dolaru může přijít," upozornila Šichtařová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK