Japonské akcie stagnovaly, jen rostl

24.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 24. dubna (ČTK) - Japonské akcie v úterý stagnovaly. Chemické společnosti, v čele s Shin-Etsu Chemical, kvůli obavám o vývoj zisků zamířily dolů. Tyto ztráty však částečně vyrovnaly společnosti Trend Micro a KDDI. V závěru obchodování index Nikkei oslabil o 3,60 bodu na 17.451,77 bodu.

Softwarová firma Trend Micro rostla díky lepšímu výhledu hospodaření. Druhý největší mobilní operátor v Japonsku KDDI posílil po zprávě, že očekává v letošním fiskálním roce nárůst provozního zisku o 13 procent. Největší japonský výrobce zboží pro domácnosti Kao však kvůli výhledu slabšího zisku oslabil.

Japonská měna dnes opět posilovala. Jen podpořil pokles australského dolaru způsobený zprávou o inflaci, ale také zájem obchodníku o nákup měny před pátečním zasedáním japonské centrální banky, zveřejněním důležitých statistických údajů a státními svátky v Japonsku.

V závěru obchodování jen vůči dolaru zpevnil na 118,50 JPY z pondělních newyorských 118,62 JPY a k euru vzrostl o 0,2 procenta na 160,65 JPY. Euro k dolaru oslabilo o 0,1 procenta na 1,3560 USD, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK