Hyundai prý dožene Škodu ve mzdách do pěti let

25.04.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. dubna (ČTK) - Platy dělníků ve vznikající automobilce Hyundai prý nebudou nízké, ale mzdám ve Škodě Auto se nevyrovnají. Platy jako v mladoboleslavské automobilce slibuje personální šéf nošovické továrny Hyundai Jaromír Radkovský do pěti let. Vyplývá to z jeho rozhovoru pro Mladou frontu Dnes.

Hyundai pracuje na tvorbě mzdového systému s konzultační firmou PricewaterhouseCoopers (PwC) a hotový by měl být během dubna či května. "Nechci předbíhat konečný výsledek, ale naše platy nebudou nízké. Když to srovnáme s ostatními automobilkami, tak je potřeba si uvědomit, že ty již léta vyrábějí," řekl.

Plat bude Radkovského dvousložkový, kromě základní mzdy chce firma ještě vyplácet měsíční odměny podle výkonu a roční odměny podle toho, jak se bude firmě dařit.

"Říkám ale otevřeně, že pokud si někdo přečte, že ve Škodě Auto má dělník teď už skoro 25 tisíc, tak je nereálné, že za takovou mzdu nastoupí i tady. Ale během několika let, zhruba pěti, se na podobné platy určitě dostaneme," řekl MfD.

Hlavní náborovou kampaň Hyundai spustí v září a říjnu, zaměstnávat chce hlavně Čechy. "Budeme se samozřejmě snažit, aby tu byli hlavně Češi, nicméně jsme součástí Evropské unie a nemůžeme si dovolit zaměstnance z jiných zemí odmítat," řekl Radkovský v rozhovoru pro MfD.

Podle informací ČTK průměrná mzda ve společnosti Škoda Auto dosáhla v loňském roce 24.987 korun, průměrná dělnická mzda byla dosud 22.000 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK