Akční nabídky splátkových společností

16.11.2007 | , Finance.cz
ÚVĚRY A PŮJČKY


Nejen banky, spořitelny či penzijní fondy se snaží urvat v předvánočním období co největší počet klientů. Rovněž splátkové společnosti nezůstaly pozadu a přišly se zvýhodněnými nabídkami… Přinese nám to něco?

Téma týdne: Vánoční dárky od finančních institucí

Pořízení zboží na splátky je výhodné zejména proto, že spotřebitelům umožňuje, aby svá nákupní rozhodnutí činili na základě reálných potřeb a v době, kdy nastanou. Nemusíte tak čekat, až naspoříte potřebnou sumu, nebo můžete své úspory vynaložit jiným způsobem. Zvláště pak v období Vánoc, kdy jsou výdaje většiny lidí ve srovnání se zbytkem roku nadprůměrné, může splátkové financování pomoci řešit dočasný nedostatek na straně vašich příjmů.

Je ovšem důležité rozlišovat výhodný a nevýhodný splátkový prodej. Například nabídky s nulovým navýšením představují ideální půjčku, kdy celkovou finanční zátěž rozdělíte do několika měsíců, aniž by vás to stálo něco navíc. Oproti tomu splátkový prodej s RPSN přesahující 20 % p. a. už velí zastavit a znovu promyslet, jestli koupě zboží nepočká, nebo přinejmenším nelze financovat levněji. Přinášíme vám nabídky hlavních nebankovních společností, které doporučujeme ještě porovnat s nabídkami bank – a až poté si vybrat, kde si případně půjčíte.


Home Credit


Home Credit připravil vánoční nadílku ve splátkovém prodeji i ve spolupráci s vybranými prodejci:

  • Všichni klienti, kteří k nákupu zboží využijí speciální vánoční úvěr a řádně uhradí čtyři pravidelné splátky, získají bonus ve výši 1 000 Kč. Nabídka Home Creditu platí až do konce roku, takže se vztahuje i na povánoční výprodeje mezi svátky. Vánoční spotřebitelský úvěr si může klient nastavit podle svých individuálních potřeb: úvěrový rámec v rozmezí od 3 do 100 tis. Kč s možností nulové akontace, délku splácení od 9 do 60 měsíců. Poplatky za uzavření, vedení i předčasné splacení úvěru jsou nulové. Podmínkou pro výplatu bonusu je zejména to, aby klient řádně uhradil 4 pravidelné splátky a neměl problémy s plněním svých závazků vůči Home Creditu ani v minulosti. Při splnění těchto podmínek klient obdrží poukázku na slevu 1 000 Kč, kterou může uplatnit do konce listopadu 2008 během svého dalšího nákupu v prodejně, a to standardně prostřednictvím kreditní karty Home Credit. Pokud klient kreditní kartu nevlastní, může vyčerpat bonus formou jednorázové slevy při nákupu.
  • Home Credit připravil rovněž předvánoční akci ve spolupráci s mobilním operátorem Vodafone. Noví i stávající zákazníci Vodafone si mohou s Home Creditem pořídit nový mobilní telefon na splátky a bez navýšení. Desetinu částky za telefon zaplatí klient na místě, zbývající část uhradí následně v devíti měsíčních splátkách. Akce probíhá od 1. listopadu 2007 do 31. ledna 2008.


Cetelem


I v letošním předvánočním období připravil Cetelem se svými obchodními partnery různé promoční nabídky úvěrů. Cetelem nemá jednotnou celoplošnou nabídku a nabízených variant úvěrů je celá řada. V obchodech se lidé mohou setkat například s oblíbenými úvěry zdarma, úvěry s odloženou splatností, nebo s úvěry, které mohou klienti po určité době doplatit bez navýšení. Konkrétní úvěry jsou v jednotlivých prodejnách nabízeny podle dohody s obchodními partnery.

  • V oblasti Osobních půjček Cetelem je až do konce roku v platnosti nabídka účelových i neúčelových osobních půjček s úrokovou sazbou od 8,5 % p. a. (RPSN od 9,23 %).
  • Rovněž pro C-půjčku, rychlou neúčelovou půjčku do 50 tisíc korun, připravil Cetelem speciální vánoční kampaň s nízkou měsíční splátkou, která již v sobě zahrnuje všechny poplatky včetně pojištění schopnosti splácet v případě nečekaných událostí. Pří půjčce 10 000 Kč tak dosáhnete na měsíční splátky již od 333 Kč, RPSN se ovšem pohybuje od 20,79 %. 


GE Money Multiservis


Každý, kdo do konce roku 2007 nakoupí na splátky s využitím úvěru od GE Money Multiservis, získá zdarma vánoční dárek – obsáhlou encyklopedii Česko A-Z Universum v hodnotě 1399 Kč. Nabídka, která se vztahuje i na úvěry s nulovou akontací, je určena všem, kteří chtějí v předvánočním období odlehčit napjatému rodinnému rozpočtu.

  • Encyklopedie Česko A-Z Universum, která má 512 stran a váhu 3 kilogramy, obsahuje 8000 abecedně seřazených hesel, portréty 3500 osobností, profily 2000 měst a celkem 2500 fotografií. Zabývá se také událostmi a dokumenty, které utvářely dějiny.


Cofidis


Od listopadu 2007 nabízí Cofidis nové úvěrové limity až do výše 100 000 Kč. Pro předvánoční období (tedy pro smlouvy podepsané v měsících listopad a prosinec) je nadstandardem odklad 1. splátky. Od 19. listopadu lze získat i dárek k půjčce poskytnuté na základě žádosti on-line přes internet – tzn. každý, kdo vyplní žádost on-line na internetu a bude mu schválen úvěr, dostane dárek.


Essox


Essox rozšířil před Vánoci v síti partnerských obchodů nabídku produktů bez navýšení.


Dárky od finančních institucí

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚVĚRY A PŮJČKY