Evropské akcie asi zahájí obchodování poklesem

15.01.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Evropské akcie zřejmě zahájí úterní seanci poklesem. Pozornost se soustředí na obchodní výsledky britských maloobchodníků a čísla velkých...

...amerických firem v situaci, kdy trhem otřásají obavy o růst tamní ekonomiky a úvěrová nervozita.

Na makroekonomickém poli se čeká první odhad výkonu německého hospodářství za loňský rok v 9:00 a index tamějšího ekonomického sentimentu ZEW za leden v 11:00.

Citigroup <C.N> zřejmě vykáže za čtvrtý kvartál ztrátu, ale investoři se zaměřují na ostatní zprávy banky, od získávání miliard dolarů kapitálu po rušení dalších pracovních míst.

Samsung Electronics <005930.KS> oznámil pokles kvartálního zisku o 7 procent, zatímco trh čekal hlubší propad. Intel <INTC.O> zveřejní své výsledky po závěru obchodování ve Spojených státech.

Churavějící britská banka Northern Rock <NRK.L> má před sebou klíčovou valnou hromadu, jež by mohla omezit její schopnost prodávat aktiva a vydávat nové akcie, když se rýsuje možné zestátnění.

Londýnští makléři očekávají, že britský index FTSE 100 <.FTSE> zpočátku oslabí o 5 až 14 bodů, německý DAX <.GDAXI> o 15 až 33 bodů a francouzský CAC-40 <.FCHI> o 13 až 15 bodů.

[LONDÝN/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK