Michaela Jílková se vrací na ČT s pořadem Máte slovo

16.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. ledna (ČTK) - Po více než 11 letech se ve čtvrtek do České televize vrátí moderátorka Michaela Jílková s pořadem Máte slovo. Ten má podle ní podat pohled na problémy tak, jak je vidí veřejnost. Proto do něho kromě dvou dvojic odborníků bude zvát i zástupce veřejnosti. Diváci Jílkovou naposledy na televizních obrazovkách viděli v roce 2006.

V tom, že pozvánku k diskuzi dostanou i obyčejní lidé, vidí Jílková hlavní rozdíl oproti Aréně nebo Kotli, podobným pořadům, které moderovala v minulosti. V Kotli, který vysílala televize Nova a v němž na pozvaného politika mohli "útočit" diváci, podle ní chyběl odborný pohled. V Aréně na československé, respektive České televizi se zase stávalo, že se odborníci a politici bavili o věcech, kterým lidé nerozumí nebo je nezajímají, uvedla Jílková.

Při rozhodování, zda zájemci z řad veřejnosti do pořadu dostanou pozvánku, bude hrát roli také to, jestli se jich daný problém skutečně týká a zda jsou schopni hovořit před kamerou.

Pořad se bude natáčet v trojúhelníkovém studiu, kde každé zúčastněné straně bude patřit jeden vrchol. Všechny tři diskutující skupiny si mohou s sebou přivést svoje diváky.

Tématem prvního Máte slovo budou regulační poplatky ve zdravotnictví, příští týden budou hosté diskutovat o zkažených potravinách v obchodech.

Michaela Jílková naposledy moderovala na jaře 2006 v televizi Prima dva předvolební duely. Výhrady k jejímu moderování Arény v roce 1996 vyjádřila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, za upoutávku na Arénu s Milošem Zemanem ji ČT finančně potrestala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK